29 juli, 2009

Upp och ner, ut och in?

Jag kan inte låta bli att fundera när jag läser alla underbara och mysiga stickbloggar där ute:
Är jag den största amatören eller har jag inte fattat grejen? Eller är jag helt enkelt bara tråkig?

Alla ni visar upp fina bilder på garninköp som det inte finns något projekt planerat till.
Tänk om jag också kunde göra så, men kontrollfreaket i mig skriker neeej!
Jag måste alltid hitta ett projekt först, och sen köper jag garnet till det projektet. Andra vägen skulle kännas jättekonstigt, för jag slår vad om att det skulle visa sig att det inte passade till det jag hade tänkt sticka av det, eller att det inte skulle räcka.
Jag vill också kunna köpa garn bara för att det är fint! :( Kan någon därute lära mig att slappna av!? Så att jag kan göra alla fina garner därute rättvisa och ge dom ett hem!

3 kommentarer:

TvaNystan sa...

JAg stickar Yemenvästarna enbart i ullgarn, varav de kanske lite murriga färgerna, men det är vad som finns i skåpet...

Anonym sa...

Hihi... du kommer nog till det stadiet också :)

Jag har oftast en idé (men inget mönster) med de garner jag köper, hälften av gångerna kanske det stämmer och hälften av gångerna blir det något helt annat.

Man har ett hum hur mycket garn som går åt till sockar, vantar/muddar, sjalar eller vad det nu kan vara för något. Skall jag göra ngt större som en tröja så skaffar jag nog oftast mönster först och garn sedan. Tant koftas uppifrån-och-ner-kofta är första undantaget tror jag.

Rosenvante sa...

Garn har ju inte bäst före datum heller. Helt plötsligt finns det ett projekt som man vill starta direkt och då är det bra med lite lager.