14 januari, 2010

Need strumps.

Tunna stickade strumpor är det bästa man kan ha nu på vintern.
Det blir inte för tjockt, så det blir trångt i skorna som det kan bli med "vanliga" tjocksockar.
Nej, sockar stickade på stickor 2,5 mm är det bästa man kan ha. Sen är det ju bara ett jättestort plus att det finns sååå många roliga mönster.

Insåg att jag inte klarar mig på två par, jag får ju tvätta och tvätta och tvätta.
Nej, jag behöver fler par, och dom får helst inte vara alldeles för mycket mönsterstickning, utan ganska "platta". Annars är jag rädd att jag får skavsår i mina nya pjäxor! :D
Ett par vanliga tunna strumpor + ett par tunna stickade i skidpjäxorna är helt optimalt.
Så nu är det bara till att sätta igång med att sticka strumpor.

Jaja, jag vet att jag sa att jag hade kontroll över min startitis, och det står jag fast vid. Jag maskade faktiskt av min egendesignade vante innan jag satte igång, så jag kom åt favvostickorna.. ;)
Dom vantarna måste få ligga till sig en stund.. Blev inte helt nöjd med minskningarna... Så jag måste få fundera på det ett tag. Och vad passar då bättre än en enkel sockstickning i händerna? ;)


Circle Socks (R-länk) ska det bli. Stickas i Fabel, färg TexMex på stickor 2,5 mm.
Mönstret gör sig nog lite bättre i garn som är mindre melerat. Funderar på att sticka ett par i enfärgat garn, och randa själv... Vi får väl se vad det blir av.. :)

4 kommentarer:

Sunna sa...

Man ska alltid ha en sockstickning på gång tycker jag, helt perfekt storlek att ha med sig också, bra present att ge bort och som sagt man har användning för många, jättesnyggt mönster

Kristina sa...

Håller med föregående skriverska att man alltid ska ha en sockstickning på gång. Jag har inte haft det på länge för jag har inte vetat vad jag skulle starta med, men nu har jag både brainless och lakeside. hihi Lycka till med dina.

Ginas stickverkstad sa...

Jättefint mönster.Lycka till.
Kram Gina

Cecilia sa...

Sockor är kul att sticka, särskilt med vackert garn och/eller spännande mönster som det du gör!