31 december, 2009

Lyx.

Ja, visst är det lycka när man hittar lyxigt Mirasol Sulka på mellandagsrea hos Nysta?!
Två härvor i färg nr 206 beställde jag, och fick dom igår. Klappade härvorna hela kvällen. På beskrivningen stod det 60 % ull, 20 % alpaca och 20 % silke. Låter mjukt, tänkte jag. Passar säkert till en varm vintermössa till moi. Köpte det främst för att det passade typ exakt till mönstret gällande masktäthet och så.. ;)
Men vad dom inte hade skrivit var, att inte var det vanlig ull inte, utan MERINOull!!
Och oja, mjuuuuuuuuuukt! :D
Jag är sjukt förälskad.
Hoppade upp ur sängen imorse för att börja provsticka av det. Insåg då att två härvor nog är precis i underkant, och det är inte roligt att få slut på garn när man har typ 3 varv kvar.
Så jag beställde 2 härvor till, tur som jag har så fanns de fortfarande några stycken kvar. Men oj, vad hände?! 5 härvor av samma garn i färg 202 bara råkade slinka ner i varukorgen också! :O
Antar att jag får förbarma mig över dom.. ;)

Det är ganska komiskt när jag sitter här hemma och velar över om jag ska beställa eller inte. Jag har inte riktigt passerat den där tröskeln till att köpa garn utan att veta vad det ska bli. Jag står liksom och balanserar på tröskeln. Då säger kärleken att "Självklart ska du beställa! Och varför tar du bra två om du tror att det inte kommer räcka? Ta två extra då! Jaha det fanns bara fem? Men ta allihop då! Det är väl ingen stackare som vill köpa en ensam härva?".
Har jag nämnt att han är det bästa jag har? ;)
En man som uppmuntrar mig att köpa mer garn om jag vill ha, och som ger mig set med Knit Pro-stickor i present. Nyp mig i armen, vetja!

Nåväl, så här långt räckte en härva:

En härva räckte precis till brättet på Robin's Egg Blue Hat (Ravelry-länk). Fast min blir grå-brun.

Jag tycker verkligen om moss-stickning. Så enkelt men ändå så effektfullt! :) Färgen på de två nedre bilderna stämmer bättre överens med verkligheten.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Gott nytt år.
Kram Gina

Kristina sa...

Åh mirasolgarnerna är jag oxå helt galen i. Jag köpte lite babylamaull när Karma hade utförsäljning och ska sticka en kofta med fickor mycket snart. Gott nytt år.

Cecilia sa...

Du är verkligen produktiv!
Garnet låter som en dröm!
Gott slut och gott nytt år!