12 oktober, 2009

Two hours in.

Framåt går det, om än ganska sakta.
Men det tar väl en liten stund innan jag har bekantat mig med diagrammet och garnet och allt det där, det känns i alla fall som att det går bättre och bättre.
Och roligt är det! :D
Insåg dock att jag nog köpt alldeles för kort sticka.... I mönstret står det 24'' (ca 61 cm). Undrar om det är längden på kabeln......? Jag köpte nämligen 60 cm rundsticka och jag kan redan nu konstatera att det nog väldigt snart kommer bli ganska trångt på den lilla linan...
Ringde till LYS:en idag och frågade hur det låg till med Knit Pro-stickorna, men nu var ALLA kablar restade... Så nu har jag bestämt mig. Jag måste ändå köpa en längre kabelsticka, så då beställer jag en på internet, och då blir det en Knit Pro. :D Inte kan det väl spela någon roll att man byter sticktyp? Det är ju fortfarande 3,5 mm. Eller? Kan någon lugna mitt sinne?! Och det fort! För jag vill så gärna beställa så fort som möjligt. Och då ska jag väl beställa en 60-cm kabel? Har jag fattat det hela rätt! Snälla hjälp! :S

Diagrammet är färgkodat för att det ska blir lättare att läsa, tycker det ser ut som ett enda gytter annars. De små blå toffsarna är bara mina snabbt egenhändigt tillverkade stickmarkörer. Kanske ska införskaffa lite riktigare sådana också när jag liks är i shoppartagen. De ska ju hänga med ett tag framöver, för det här lär inte stickas klart på ett par veckor! ;)

3 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

Hade jag varit som dig så hade jag beställt minst 80 cm kabel om inte ännu längre. Förstår inte hur de kunde rekomendera en så kort sticka. Knit Pro är underbara och som du säger, spelar ingen roll om du byter så länge du håller dig till samma tjocklek.

Ser väldigt fint ut går snabbt frammåt. Kommer att bli en riktigt mjuk myssjal till fina vår och sommarkvällar.

The Willow Fairy sa...

När jag ändå är här så kan jag säga att jag inte glömt av mössinsamlingen. Har en, ej stickad, men plannerar att sticka en mössa så småningom...

maria e sa...

Satsa på en 100 eller 120 cm rundsticka. Jag stickade swallowtail med en 80 cm, och det blev lite trångt på slutet...
Jag har även prövat på att sticka med en 150 cm lång rundsticka, men den känndes lite för lång för att vara bekväm (att ha i knät) för min smak.

Längden på KnitPro kablarna är, rundstickans totallängd minus stickans längd, dvs det ser ut som kablarna är kortare, men skruva på stickorna och du har fått den längd som står angivet på "kabel förpackningen".

Lycka till med sjalen