25 september, 2009

Avtäckning.

Nu kan jag äntligen visa upp mitt lilla smussel-hemlis-projekt, som jag har hintat lite om i ett par veckor.
Det var alltså en födelsedagspresent till min lilla mamma, som fyllde år i tisdags.

Jag fick ett jätteroligt och smickrande samtal från henne igår.
Strumporna stickade jag i DROPS Alpaca - typ petrolfärg. Jag sparade banderollen från ett av nystanen och satte det runt de färdiga sockarna. Tanken var att hon skulle få med tvättanvisningar, och sen såg det himla proffsigt ut. Hon fick sockarna för att jag visste att hon har haft ett par alpacasockar som hon tyckt väldigt mycket om och som det har blivit hål på efter flitigt användande.
Jag skickade presenten i ett vaderat kuvert, och fick på bemärkelsedagens morgon ett SMS från en väldigt glad mamma.
Igår ringde hon som sagt, och berättade lite förvånat att hon hade sett sina sockar på min Pixbox. Var dom inte köpta?! Nej lilla mamma. Många timmars kärleksfullt arbete.
Hon var mycket imponerad, och det värmde enormt! Det är alltid lite nervöst att ge bort någonting som man har gjort själv. För det är ju en del av dig själv. Och tänk om personen inte tycker om det?
Imorgon ska jag ge bort nästa paket, och jag håller tummen för att det går hem. :)


Var ner en sväng på stan idag och bara gick omkring helt själv. Jättehärligt var det! Gick runt i över två timmar... :)
Bland annat var jag in på LYS:en för att hämta mer garn från "valvet" till nya koftan. Fantastiskt att dom lägger undan åt en och att man får hämta ut lite i taget! :) Den stickas i DROPS Paris ljusgrått.Fick för mig att jag skulle baka lite "helg-muffins" till våran mysiga hemmakväll ikväll. Kunde inte låta bli när jag hittade recept på "Desperate Housewives-muffins". Älskar den serien. :)

Så nu luktar det nybakat i lägenheten. Önskar bara att man kunde få lite mer färg på dom... Tyckte dom såg så bleka ut, så jag drog på grill-läget på ugnen och placerade dem nästan längst upp i ett par minuter bara för att få lite färg på dom... :)

Inga kommentarer: