19 juli, 2009

Mor lilla mor.

Min mamma är en fantastisk människa. En av de underbaraste människorna jag känner.
Hon är snäll, generös, hjälpsam, omtänksam och hon gör så mycket för andra människor och för att världen ska bli en bättre plats. Dvs källsorterar, köper ekologiskt, undviker produkter förknippade med barnarbete, köper varenda organisations-pin hon hittar bara för att skänka en slant till de som behöver och mycket mycket mer.

För 10 år sedan tappade hon håret på grund av en sjukdom som heter alopeci - en autoimmun sjukdom där immunsystemet låter alla hårsäckar gå in i vilostadiet vilket gör att håret ramlar av.
Självklart var det jobbigt från början att som fjortonåring se sin mamma må dåligt och alla frågor från människor runt omkring gjorde inte saken bättre, då alla trodde att min mamma hade cancer.
Idag mår hon jättebra, och hon är det sötaste som går i ett par skor.


Men det finns tyvärr andra som tappar håret av den mycket hemskare verkligheten som cancer orsakar. Eller dom som tappar håret av samma anledning som mamma, men som kanske inte har samma stöd runtomkring sig eller samma styrka att hantera det.
För dom finns den underbara organisationen Head Huggers. Folk över hela världen som stickar/virkar/syr mössor och allehanda andra huvudklädnader och ger bort till de som av någon anledning har tappat håret.
HJÄLP TILL att sticka kanske bara EN mössa av några små restgarnstumpar. Det ger så mycket till en medmänniska.

Jag gör det för att hedra min mamma.

2 kommentarer:

Mamma sa...

Jag älskar dig oxå. Kram

The Willow Fairy sa...

Självklart ska det bli en mössa, det tar ju inte så lång tid. Återkommer när den är klar.