Sidor

30 oktober, 2009

Etapp två - Gail (nightsong) - är tvåbörjad.

Kunde inte hålla mig ifrån det underbara Rowan Tapestry som fick följa med hem igår, så efter jag avmaskat min Swallowtail monterade jag om och lade upp direkt!
Stickade ungefär 30 varv, och började känna mig lite besviken. Garnet är lite klurigt att sticka med när det är så löst tvinnat, speciellt när stickorna är lite spetsiga. Don't get me wrong, jag bara ÄLSKAR mina KnitPro, men det var lite knepigt.
Dessutom blev sjalen tätare än vad jag hade tänkt mig, och därmed också styvare.
Därför lade jag det åt sidan och bestämde att jag idag skulle lägga upp på nytt, den här gången med stickor 5 mm istället för 4 mm. Nu har jag bestämt mig och det blir till att fortsätta på stickor 5 mm. Sjalen blir luftigare och mjukare utan att mönstret blir glest.

29 oktober, 2009

Första etappen.

Min Swallowtail är avmaskad och klar! :D
Nu ska den bara blockas, vilket kanske kommer kunna ske i helgen.
Men såååååååååå liten den blev! Måste absolut definitivt göra en till.
Den där får jag nog ge bort till någon lite mindre parvel om jag inte kan blocka den till underverk!


Nöjd med utförandet och resultatet av själva stickningen är jag i alla fall!

Ärendenas dag.

Idag måste jag ge mig själv en klapp på axeln, jag har varit fruktansvärt effektiv. Många ärenden kan nu strykas från att göra listan. Det har inte hunnits med något extraknäckande, men det har jag morgondagen till. :)
Imorrn firar vi förresten årsdag och ska på finrestaurant.. Ooooo..... Mmmmm. :D

Jag skuttade så glatt till garnaffären idag.
Det blev dock bara inköp till två projekt, inte tre. Dels för att jag tyckte att jag kunde vänta med det projektet tills jag har gjort undan mer brådskande projekt, och dels för att jag glömde presentkorten hemma... Dom hade jag tänkte köpa garn till MIG för, garn till projekt till MIG. :D
Så dom får ligga och goa till sig ett litet tag.
Men två inköp blev det som sagt, och jag stickar nu för brinnande livet på min SYTYCK-utmaning -> Swallowtail, för att den ska bli klar så jag kan börja sticka nästa sjal, födelsedagspresenten, i det underbara garnet Rowan Tapestry. Det är bara såååå mjukt och sååå vackert!! På bilden syns inte färgskiftningarna, men det skiftar i blå/turkos/grönt eller hur man ska säga. Som havet utomlands! :D
I just love it! Tro mig, jag kommer sticka en till sjal till mig själv, där jag får använda det garnet också. Det fanns även i "min" färgställning: svart-rosaskiftande. :O

Jag köpte även garn till lilla fröken Westins "fuskpolo". Men det tänker jag ha lite för mig själv, då jag vet att lilla frökens föräldrar brukar kika in här ibland. ;) Jag vill att det ska bli en överraskning då jag fått händerna fria med både design och färgval. Spännande!
Jag kan dock avslöja att jag blev smått förälskad även i det garnet. Mjuuuuuukt!

Rolig matte.

Idag är det mycket som ska göras, oj oj oj.
Tur att man är upp i tid och inte sover bort hela dagen bara för att man är ledig. ;) Ja, jag har numera valt att kalla det för ledig, när jag jobbar en högre procentandel än jag är arbetslös.

Garn ska införskaffas till hela tre olika projekt om jag inte har räknat fel. Ja, jag hade tänkt avsluta innan jag påbörjar nytt, men jag tänkte vara lite långsiktig, då jag inte har möjlighet att åka på garnaffären så ofta just nu. Vi har öppet över deras arbetstider, samt att apoteket jag jobbar på inte ligger i centrum, så jag har ingen möjlighet dom dagar jag jobbar.
Desto roligare att det får kännas som att jag shoppar loss emellanåt. Fick ju hela 500 kr totalt i presentkort i födelsedagspresent, hur lycklig är inte jag?! :D

Nej nu måste jag börja beta av att göra-listan.
Återkommer senare med rapport.

Ha en superdag!

28 oktober, 2009

Funderar....

Nån som har tips om ett bra mönster på en fuskpolo, typ, till småbarn?
Tänkte att det vore ju toppen om man slipper dra den över huvudet..
Tummar lite själv på ett egendesignat mönster, men vet inte riktigt hur jag ska få till "tröjdelen"...?

27 oktober, 2009

Dansinspiration.

Holy crap säger jag bara! Där kan vi snacka om att ha tungan rätt i mun! Rät, avig, avig rät..... *phew*

The next level.

Har suttit och läst lite nu på Ravlery, och nu börjar jag fundera på om jag faktiskt inte ska ta min balett-utmaning "to the next level" som det så snitsigt heter på engelskan.
Att sticka en spetssjal endast utifrån diagram. Näst intill inga skrivna instruktioner. Ett par av de andra ballerinorna gjorde mig sugen på att sticka Gail (ravelry-länk)...
Det om något vore ju faktiskt en utmaning. :D

Pyspunka.

Igår kom äntligen mina efterlängtade KnitPro strumpstickor på posten.
Vilket antiklimax det blev! Det visade sig att dom var 15 cm, jag ville ha 20 cm. Gick tillbaka till hemsidan och kollade runt om jag hade missat det, men längden stod inte utskriven någonstans. Trist! :( Men jag har varit i kontakt med dom, och det visade sig att dom inte hade 20 cm-stickor i lager, men jag skulle få skicka tillbaka dom och få pengarna tillbaka eller byta mot någonting annat. Då tänkte jag att eftersom dom pengarna redan är dragna och borträknade ur budgeten, så byter jag till ett par tippar till, den här gången i storlek 4,5 mm. Dessa ska användas till min kofta som just nu ligger på vänt. :D Inget ont som inte har nått gott med sig!

Torsdag blir en "göra ärenden-dag", som sedan får avrundas med stickcafé på kvällskvisten.
Det ska skickas papper, besökas AF, köpas garn och lite annat. Måste verkligen börja på födelsedagspresenten till vännen, men KAN INTE bestämma mig för vad jag ska göra till henne......
Men som jag tror att jag tidigare nämnt: jag tycker inte om att göra saker halvdant, så när nu min Swallowtail inte riktigt blev som jag hade tänkt mig (den blev så liten i jämförelse med vad jag hade tänkt mig), så måste jag ju göra ett nytt försök, och då passar det väl bra att det blir hennes födelsedagspresent.
Gör om - gör rätt. Mitt levnadsmotto! :D
Frågan är bara i vilken färg.... Och om jag kanske ska gå på snäppet större stickstorlek.... Men vad ska jag då ha för garn? Alla dessa frågor.... ;)
Några ideér på passande garner för Swallowtail? Dela GÄRNA med er. :)

26 oktober, 2009

Kommande utlottning.

Jag sitter och flurar och fundererar hemma i soffan...
Jag håller ju på att planera min lilla utlottning som jag ska ha, och då kom jag att tänka på en grej. Ska jag visa vad man kan vinna eller ska det vara en överraskning?
Det finns ju plus och minus med båda alternativen.
Därför har jag lagt ut en liten omröstning till höger.
Snälla lämna en liten åsikt. :)

Nya friska tag.

Ny vecka innebär nya friska tag.
Bara tre arbetsdagar inplanerade den här veckan än så länge. Skönt känns det. Fast åtminstone torsdagen får jag använda till mitt lilla extraknäck.

Jag har fått mitt livs första beställning! :D (Som jag kan komma ihåg i alla fall!)
En fuskpolo åt lilla fröken Westin. Nu måste jag hitta nått riktigt fiffigt mönster och diskutera färgval med beställande mamman. :)

Igår började jag faktiskt också med utlottningsprojektet. Just det, så mycket kan jag i alla fall avslöja att priset är någonting stickat. Av MIG! (....... Hoppas att nån fortfarande vill vara med.. Två i alla fall så det blir nån match!)
Värmande i höstmörkret...... Oooohoooo... Spännande va? ;)

25 oktober, 2009

För alltid.

Idag tänker jag på min morfar.
Han lämnade oss för tre år sedan, idag.
En liten utlottning kommer att hållas här på bloggen i hans ära, när antalet besökare nått 1934.

Kära lilla morfar.
Jag vet att du alltid finns hos mig, men du fattas mig ändå varje dag.


1934-2006

Söndagssuck.

Insåg igår kväll när jag satt och stickade på min balett, att jag hade tappat ett omslag i slutet på ett rätsidan-varv... SUCK!
Så nu måste jag backa 2½ varv för ett enda ynka litet omslag! Men det är ju ingenting att göra åt... Bara att lägga i backen.

24 oktober, 2009

Dagen efter stormen.

Först måste jag tacka för alla gratulationer!
Jag hade en jättehärlig dag med kära vänner och god mat.
Fina presenter fick jag också, bland annat ett presentkort på bästa garnaffären av Nina o Company. Fantastiskt roligt!
Men det absolut bästa, och ja det kom ett par tårar, var ett av paketen från kärleken.
Att han hade tagit sig till bästa garnaffären och där införskaffat ett KnitPro Starter Set med 3 par tippar i storlek 4, 5 och 6 mm samt tre kablar på 60, 80 respektive 120 cm!


DET, det ni, det är kärlek! :)

Idag ska jag faktiskt ta och bege mig ner på garnaffären. Min Swallowtail är ju faktiskt snart klar (!) och jag behöver fylla på garnförrådet, då nästa piruett ska snurras. Det blir också nån typ av spetssjal, har inte bestämt mig för vilken än, till en kär vän.
Så nu ska jag besöka Ravelry's outtömliga skattkista.
OHOJ!

23 oktober, 2009

En helt vanlig dag.

Vaknade till lite halvt av en puss på pannan från kärleken innan han for till jobbet strax före 7.
Klev upp och tog mig lite frukost i form av fil och müsli.
Diskade undan från gårdagens middag.
Såg senaste avsnittet av Grey's Anatomy och Private Practice.
Det snöade lite ute när jag for och handlade.

Ja just ja, åsså fyller jag år idag. :D

Har allt som behövs till tårtbaket, kom på att jag nog bör göra två i alla fall...
Kärleken kommer hem lite tidigare från jobbet idag, och innan dess hade jag tänkt hinna städa undan lite och göra iordning tårtorna, för kl 18.00 ska vi äta födelsedagsmiddag med kära vänner. :)
Men jag hoppas att jag hinner ett varv eller två på min SYTYCK-sjal också... :)

22 oktober, 2009

Swallowtail börjar få tail.

Nu börjar man verkligen se att det är en trekantssjal det handlar om. :)
Har nu stickat klart Lily of the Valley, och har nu stickat första varvet på Lace border.
Men nu är det verkligen dags för sängen.
Kom dock på att en trekantssjal skulle vara den perfekta födelsedagspresenten till en mycket kär vän, som fyller år om typ en månad... Måste fundera på färg. :)

Sängen. NU.

Nyfiken i en ask!

Usch va jag är hemsk! Kan man vara mer nyfiken?!
När kärleken hämtade mig idag efter jobbet så skymtade jag en välbekant påse i baksätet, gömd under hans väska.... :O
Vad kan han ha köpt på garnbutiken?! Jag kan inte bärga mig tills imorrn!! Men jag måste!
Nu ska jag i alla fall sätta mig med min sjal en liten stund. :)

Dan´ före dan´.

Sista arbetsdagen för den här veckan.
Känns skönt. Skönt att få vara ledig imorrn på "stora dagen". :)
Den dagen ska användas till att baka tårta. Från skräätsch! Ingen köpt tårtbotten här inte. :)
Sen blir det middag på stan med nära och kära, och sedan en skön, lugn vinkväll med eventuellt lite Idol skvalande i bakgrunden.
Jag hoppas, hoppas, hoppas att mina beställda KnitPro-strumstickor hittar hem till mig idag. Beställde dom i helgen, och det gick så snabbt och smidigt förra svängen så jag hoppas på samma tur den här gången. :) Jag vill så gärna börja med det nya hemliga lilla projektet.... :)

21 oktober, 2009

Sprängande torsdagskänsla.

Asså det är något lurt litet kryp som har tagit sig in i min kropp...
Det småkittlar i halsen på kvällarna, men framför allt så sitter jag här nu och det känns som att huvet ska sprängas. Bihålorna är proppfulla med någonting och jag känner mig alldeles svullen runt ögonen... Jag har ju inte tid att bli sjuk har jag sagt!!

19 oktober, 2009

Hjälp hjälp..

Ajajaj va fort det går! Hade inte räknat med att vi skulle nå upp till 1934 besökare i det här tempot. Det kommer blir mycket snarare än jag hade tänkt.... Vilket betyder att jag måste planera om en hel del... Men det är ingenting negativt! Det är jätteroligt att så många är intresserade av att höra vad lilla jag har för mig. :)

Det blir nog lite mindre tid till stickning nu framöver ett tag....
Lycklig lycklig, för jag har nämligen fått förlängt på jobbet till sista januari! :D
JÄTTEKUL! Jag trivs som fisken i vattnet, och hon sa att hon tyckte det var roligt att jag ville vara kvar, då dom trivs jättebra med mig också! TOTAL lycka skulle jag vilja säga. :D

18 oktober, 2009

Videobloggning.

Det verkar ju vara det nya, att videoblogga. Men eftersom jag inte är speciellt fotogenisk av mig, och hatar att vara med på kort, så blev det bara händerna som fick vara med. :)
Jag har nämligen filmat hur jag tar min an mina p5tog. Enjoy! :D



Tack snälla hjärtat för assistansen. ;)

Shake your tailfeather.

Älskar redan min Swallowtail(-feather). Hoppas bara att den går att blocka ut till användbar storlek... :)
Funderar på om projekt No. 2 blir en scarf av något slag, fast samtidigt är jag svag för trekantssjalar. Tycker dom ligger så snyggt runt halsen.

Mina p5tog blir ganska bra, även om det är pilligt. :)

17 oktober, 2009

Arbetssam lördag.

Andra lördagen i rad med arbete. Fina OB-pengar. ;)
Ett par timmar kvar. Har stängning idag, och värsta rushen verkar ha lagt sig. Ganska lugnt just nu.
Längtar tills jag får åka hem och krama mina KnitPro-stickor... ;)

Svor lite igår över p5tog, jag tycker det är lite krångligt, så de aviga varven går inte så jättefort precis... Men det kanske är bra, då blir jag inte klar så tidigt.. :P Fast i och för sig... Då skulle jag ju kunna hinna med en till, som kanske kan göras lite större. Tycker den ser ut att bli lite liten... :( Fick tipset av en medstickerska i utmaningen att man bara kan göra fler repetitioner av första momentet; budding lace. Funderade faktiskt på det, men eftersom att jag är nybörjare på balett, så vågade jag inte riktigt ta steget, eller niga tillräckligt djupt i pliéen, eller hur man ska uttrycka det. :) Jag fegade och körde på säkerthet.
Men jag tror absolut att det kan bli en Swallowtail No 2. I en rolig färg, och en aning större enligt det smarta rådet. :)

Stickningen flyter fantastiskt på de nya stickorna. Med Pony-stickorna fick jag sitta och pilla varje maska över "kanten" mellan kabeln och själva stickan. När omslagen vred sig lite över den närliggande maskan blev det typ tvärstopp. Det behövs inte med regnbågarna. Det bara flyyyyter över gängen, och det är en ren fröjd!

Okej, nu kanske ni börjar lessna på mitt tjat om Knit Pro, men jag är inte riktigt färdig än, så vänj er! :D

16 oktober, 2009

Concerns.....

Ojojoj.... Det går nog alldeles för fort det här... Jag kommer vara klar långt i förtid om det fortsätter så här! Hade kommit längre än jag trodde. Hade uppfattat det som att de andra diagrammen också skulle upprepas ett antal gånger, men så var det inte nej.... Hoppsan!
Tur att jag har en liten backup-plan. Eller ett par backup-plans. :) Plus att jag har tävlingsprojektet att sysselsätta mig med. Det verkar som att det kan gå fortare än jag hade väntat mig tills det är dags med det också. ;) Vilket är JÄTTESKOJ!

WOW!

I just LOVE them.... LOVE them!
They make me sooo happy!
Som att sticka med luft! Det vänjer man sig väl vid fort, att dom är lättare än metallstickorna. :)


Min utmaning Swallowtail Lace Shawl växer sakta men säkert. :) Nu är det ju bara en fröjd med det nya stickorna. Vilken fantastisk kabel! Så otroligt följsam. Kan tycka att de "vanliga" (dvs PONY) rundstickornas kablar kan vara lite jobbiga, då de är mycket stelare och har en tendens att "krulla" sig lite.
Mönstret på sjalen syns inte så bra i nuvaranda skick, men den ska ju självklart blockas när den är färdig. Det är bara så svårt att visa hur fin den är. Mönstret alltså. :)

Paket!!

Jag fick ett rosa litet paket idag!!! :D :D
Ååååh, dom är så fina att jag vill gråta!
Ska man dansa balett så kan man väl inte dansa med gråa fula metallstickor?! SJÄLVKLART måste man ha rosa, lila, blå, gula, lätta vackra stickor!
Måste prova dom nu! Och om dom känns lika underbara som dom ser ut, så beställer jag mina strumpstickor redan om någon timme!


Kan nån förklara vad man skulle ha den där vridgrejen till? Hålet gick ju rätt igenom, så jag antar att det var för att skruva fast kabeln, men det blev väl inte bättre än när jag skruvade dit den för hand! Tyckte instruktionerna som följde med kabeln var lite luddiga också.

Arbetslös fredag.

En dag som kommer att spenderas helt och hållet i soffan.
Känner att en förkylning börjar krypa sig på. Näsan snorar, en konstig känsla i halsen och ont i öronen. Inte bra inte. Har verkligen inte tid att blir sjuk, jag som har fått så mycket timmar nästa vecka!
Nej, så idag blir det att inte lämna soffan annat än för toalettbesök och näring. Hyperkurera så att säga.
Det ger mig ju dock en hel del tid att spendera med min utmaning samt ett annat litet projekt... ;)

Sitter och räknar ner timmarna tills postgubben kommer. TÄNK om jag får mitt paket idag?! Då skulle jag blir jättelycklig! Jag vill testa mina Knit Pro PÅ EN GÅNG, så jag kan skynda mig och beställa även strumpstickor av samma sort!!
Bilder på utmaningen kommer troligtvis upp under dagen. :)

Trevlig fredag på er allihopa!

15 oktober, 2009

Mitt första stickcafé.

Hemma igen.
Glad, lycklig, lugn.

Underbart!
Nervös som tusan var jag. Kände INGEN, kan inte fatta att jag gick dit helt själv, kan inte fatta att jag vågade. Jag brukar tycka att sånt känns jättejobbigt, och det gjorde jag nu också. Men jag svalde klumpen och gick på ostadiga steg över parkeringen, in genom dörren och uppför trappan och........ där var dom. Själsfränder.
Jag har stickat in public för första gången i mitt liv. Jättejobbigt i 1½ minut, sedan hur naturligt som helst! Tänk att det kan kännas så avslappnat och naturligt med människor man aldrig har träffat förut!

Ni nu som läser som inte har vågat eller inte varit på stickcafé av annan anledning:
GÅ GÅ GÅ!
Vilken underbart trevlig tillställning. :D
Jag kommer nog bli stammis! :D

Hann sticka några varv på utmaningen, fick sticka lite baklänges och göra om, men det var inte det som var det viktigaste just då. :)
Längtar redan tills nästa stickcafé, synd att det bara är varannan vecka!

Going public.

Ikväll blir det av.
Ikväll ska jag våga mig iväg till mitt första stickcafé.
Jag ska sticka in public.
Skrämmande. :S
Hoppas ingen bits.. ;)

Övervänt.

Det har bara gått tre dagar men jag är redan övervänt! Jag vill ha mina nya stickor NU! Nu nu nu! Har bestämt mig för att köpa strumpstickor också, 2,5 mm. Den storleken används mycket i det här huset. :) Men jag ska försöka bärga mig tills jag har fått mitt första paket, så jag får känna på stickorna först.

Idag har varit en bra dag så här långt. En myslunch på stan med en kär kär vän, som jag nu för tiden träffar alldeles för sällan, när man är van att träffa henne varje dag.
Är arbetslös även imorgon, men jobbar lördag.

Har idag ordnat lite inför utlottningen som kommer ske här inom en inte allt för avlägsen framtid. Som sagt, 1934 besökare betyder bingo, eller vad man ska säga. Det ska firas i alla fall med en liten utlottning här på bloggen. Mer info kommer längre fram.

Kände igår att jag inte kan vara sämre än många andra utmanade, så jag har nu också dedikerat min header till uppgiften. Egenkomponerad, hur roligt som helst. Jag blev helt fast i bildskapandet och gjorde säkert 5 olika.. :P Så det kan hända att det kommer varieras lite. :D

14 oktober, 2009

Little Things In Life.

Vad skulle du göra om idag var din sista dag?
När min tid kommer vill jag inte ångra någonting.

No regrets.




13 oktober, 2009

Working girl.

Inte 9 to 5 här inte, utan 12 to 20.15.
Sämre får man leta efter. Hela dagen borta. Tur att man trivs med jobbet i alla fall. ;)

12 oktober, 2009

Spännande!

Nu har jag skickat iväg beställningen! :D Tack så mycket för era råd!
Det blev en 80 cm till att börja med. Planen är att även köpa en längre (100 cm) mot slutet, men från tidigare erfarenheter tycker jag det är svårt att sticka med en massa kabel som inte används. Nu har jag hört att kabeln till Knit Pro-stickorna ska vara mycket bättre, mycket flexiblare än till de "vanliga" billiga Pony-stickorna som jag använder, så det kanske inte är lika jobbigt att sticka med en lång Knit Pro-kabel, men det vet man ju inte förrän man har testat. :)
Och nu är dom snart på väg till mig! Jag är så lycklig och så spänd och exalterad så jag kan knappt sitta still! Gud så ledsen, sur och besviken jag kommer bli om dom "passar" mig, så höga förhoppningar som jag har.

Samma känsla har jag konstant i magen i en annan fråga just nu.
Har sökt ett jobb, och får besked nu vilken dag som helst (början av den här veckan). Jag och andra som sökt från min klass gissade på att hur många som helst skulle ha sökt, minst ett hundratal, med tanke på att det är ett apotek som ska nyöppna, och att det oss veteligt finns ganska många från nyaste årskullarna som examinerats kvar i området. Men fick ett mail i lördags där apotekschefen tackade för min ansökan och förklarade lite hur hon låg till, och berättade att hon hade fått 34 ansökningar. 34!!
Jag hade inga förhoppningar alls innan, då jag trodde att det var hur många som helst som hade sökt. Men helt plötsligt kom det smygande. Den där hemska känslan av hopp. Jag vill inte hoppas på det här, för jag vet att jag kommer bli så ledsen om jag inte får det. Självklart är det jättelöjligt, det kommer ju fler tillfällen, och anställs någon annan, så betyder ju det att den personens vikarietimmar blir lediga någon annanstans.
Men när jag så gäääääärna vill, vill, vill ha det där jobbet!
Skit också....

Two hours in.

Framåt går det, om än ganska sakta.
Men det tar väl en liten stund innan jag har bekantat mig med diagrammet och garnet och allt det där, det känns i alla fall som att det går bättre och bättre.
Och roligt är det! :D
Insåg dock att jag nog köpt alldeles för kort sticka.... I mönstret står det 24'' (ca 61 cm). Undrar om det är längden på kabeln......? Jag köpte nämligen 60 cm rundsticka och jag kan redan nu konstatera att det nog väldigt snart kommer bli ganska trångt på den lilla linan...
Ringde till LYS:en idag och frågade hur det låg till med Knit Pro-stickorna, men nu var ALLA kablar restade... Så nu har jag bestämt mig. Jag måste ändå köpa en längre kabelsticka, så då beställer jag en på internet, och då blir det en Knit Pro. :D Inte kan det väl spela någon roll att man byter sticktyp? Det är ju fortfarande 3,5 mm. Eller? Kan någon lugna mitt sinne?! Och det fort! För jag vill så gärna beställa så fort som möjligt. Och då ska jag väl beställa en 60-cm kabel? Har jag fattat det hela rätt! Snälla hjälp! :S

Diagrammet är färgkodat för att det ska blir lättare att läsa, tycker det ser ut som ett enda gytter annars. De små blå toffsarna är bara mina snabbt egenhändigt tillverkade stickmarkörer. Kanske ska införskaffa lite riktigare sådana också när jag liks är i shoppartagen. De ska ju hänga med ett tag framöver, för det här lär inte stickas klart på ett par veckor! ;)

PANG!

Då kör vi!
Okej, jag vet att jag är lite efter, men jag var i alla fall med vid datorn när startskottet gick igår kväll. Dock hade jag främmande fulla huset så jag var snabbt tvungen att gå tillbaka. Det blev ganska sent, så då bestämde jag mig för att skjuta på det tills nu på morgonen.
Men nu kan jag i alla fall avslöja vad som blir min balett, och det blir......... *trumvirvel*

Swallowtail Lace Shawl i naturvit DROPS Alpaca.


Ska det vara balett så ska det vara ljust och skirt. Kunde inte tänka mig någon annan färg. :)
Jag återkommer under dagen med mer bilder på starten!

Måste bara få bjuda på lite bilder från gårdagskvällen också. :)

11 oktober, 2009

Innebandymatch och födelsedagsfirande.

Så ser dagen alltså ut.
Blev en lång morgon i sängen. Gubben var ute och slirade igår och jag var chaffis. Somnade runt kl 4.00...
Han har match kl 17.00, och sen blir det till att fira svärfar som fyller 70 imorrn. Stort. :)
Middag och sedan tårta hemma hos oss.
Och sedan........ PANG!! :D
SYTYCK-utmaning.

10 oktober, 2009

Bröst i fokus.

Oktober är ju som säkert alla vet vid det här laget "bröstcancermånad". Rosa bandet syns överallt.
Jag själv gör så mycket jag bara kan för att hjälpa och bidra.
Jag skrev mitt examensarbete om bröstcancerbehandling och försöker hela tiden hålla mig uppdaterad om framsteg inom forskning och läkemedelsterapi.
Och nu fick jag en liten idé, när jag satt och tittade på Cancerfondens hemsida. Där kan man starta egna insamlingar, och det är precis vad jag nu har gjort.
Jag har startat en insamling kallad "Knit for Titts", och tanken är att man av restgarner eller nyköpt garn (kanske rosa till färgen?) eller vad man vill, ska skapa någonting, och sedan sälja på exempelvis Tradera. Pengarna skänker man sedan till Rosa Bandet via insamlingen.
Länk till insamlingen finns till höger. Vill man så kan man också skänka 50 kr direkt via SMS.
Helt frivilligt så klart!

Jubileum.

Jag tycker att det är en roligt idé det här med att anordna tävling på sin blogg när man når jämt antal inlägg eller besökar eller annat.
Har nu insett att detta är mitt 102:a inlägg och att besökarna för ett tag sedan passerade 1000. Jag missade båda! :(
Så nu tänker jag ge en förvarning! Jag tänker anordna en liten utlottning jag också på min blogg, och det blir när antalet besökare når 1934. Inte 2000, utan 1934 som en hyllning till min morfar, som tyvärr lämnade jorden -06. Han fattas mig varje dag..
Priset avslöjas när gränsen är nådd. ;)

Inspirationskväll.

Det närmar sig med myrsteg. Startskottet. :D
Jag har gjort fred med att jag inte kommer att kunna sitta med kl 18.23, utan kanske runt 21.00. Jag ser ändå fram emot det. :)
Såg att en annan bloggerska hade uppmärksammat kvällens TV-tablå, och jag måste också slå ett slag för SVT 2 kl 19.30 ikväll (lördag). Då sänds alltså dans-VM från Växjö. Det som visas är alltså det jag har sysslat med sen jag var 7 år, och många gånger har man slagits (naturligtvis inte bokstavligt ;)) med dessa fantastiska dansare. Det är ren njutning för ögonen och själen att bevittna dessa mästerskap. Det största mästerskap jag själv hann med var SM (hur många gånger mamma? ;)).
Så se och njut, och LÅT ER INSPIRERAS!

09 oktober, 2009

Glass Slippers.

Måste stolt få presentera socka nr 1 av oktobersockorna.
MÄKTA stolt ska tilläggas! Jag trodde aldrig att jag skulle fixa det.
Bilderna är tyvärr lite suddiga på grund av en lite skakig hand. Fotat innan middagen, that's why --> väldigt lågt blodsocker.

08 oktober, 2009

Shaking in my boots.

Ojojoj. Oansvarigt Josefine. Fy skäms!

Blev så inne i stickningen av oktobersockan att jag glömde äta lunch. Det händer saker där nu, så man måste hålla tungan rätt i mun för att det inte ska bli galet. Och sen är den ju så himla rolig att sticka! :D
Började fundera på varför mina händer darrade, så jag tittade på klockan och ooops.... 14.30! Åt frukost kl 8.30...... Inte ens en liten frukt emellan.
Så nu har jag slängt ihop en omelett med skinka, purjolök, ost och färsk bladspenat. MUMS! Fett, fett, fett. Men det är ju så det ska vara nu i det här huset. Och inga kolhydrater, eller i alla fall väldigt lite. LCHF har även erövrat detta hushåll från och med i måndags. Vi får väl se hur länge det håller. ;)

07 oktober, 2009

Error!

Det är verkligen felens dag idag tror jag..
Först hälmaskincidenten, trasigt torkskåp och nu.... Ett fel har hittats i mönstret till Glass Slippers, sockklubbens oktobersockar. Det är i Chart A, första varvet.

I diagrammet visas en Right Twist [/][/], men det ska vara en Left Twist [\][\]!!
Hann göra 1½ repetition av Chart A, innan jag såg att det där blev ju inte rätt.. Trodde självklart att det bara var jag som hade klantat mig, men så började jag titta lite närmare på diagrammen och det såg ju för konstigt ut. Så första varvet, Chart A: LT istället för RT!
Nån annan som hunnit göra samma fel? Eller ni kanske var duktiga och upptäckte det i tid. ;)
Jag ids då inte repa upp i alla fall. Det syns inte så jätteväl, speciellt inte om man inte vet om det.
Det är jobbigt att sticka baklänges. :P

Sen vet jag inte hur det är tänkt att man ska få plats att plocka upp 20 maskor på sidan om hällappen! Jag har aldrig plockat så tät någonsin, men fick nöja mig med 16 m. Hoppas att det inte påverkar resultatet alldeles för mycket... Vi får väl se när den är provbar. :) Annars är det bara att börja om från början och sticka den större storleken.

Megasuck!

Men ååååååå!
Sitter och stickar hälkilen på oktobersockarna, men får det inte att gå ihop. Det är 2 m för mycket på ena sidan.
Inser att jag bara har 32 hälmaskor när jag ska ha 34. SUCK SUCK SUCK!!
Bara att repa upp hela hällappen och göra om! Och jag är inte en sån som känner mig modig nog att dra ur stickorna för att sedan fånga upp maskorna igen, utan det blir till att sticka baklänges...
Ingen bra början på dagen. :(

06 oktober, 2009

SYTYCK - preparations.

Så tänker jag förkorta det från och med nu: SYTYCK (= So You Think You Can Knit). Det är lite för långt att skriva i sin helhet. ;)

Materialet är införskaffat! :D
Liten tår i ögat fick jag dock när jag var nere på LYS:en. Jag hade tänkt att jag äntligen skulle få köpa mina första Knit Pro-stickor. Jag behöver till utmaningen storlek 3,5 mm rundsticka med 60 cm kabel. Dom hade stickspetsarna, men alla kablar var slut! Förutom en, men det kändes lite overkill att använda en 150 cm-kabel....
Tråkigt! Men det är bara att gå vidare. Nästa gång får bli den första istället. :)

Jag vet inte varför, men jag har fått för mig att hålla mitt val av projekt hemligt tills startskottet går. Men mönster är fixat och utskrivet, med diagram som sig bör när det ska stickas balett. ;) Garn är inhandlat. Där kan jag ju i alla fall avslöja att det blev DROPS Alpaca. Mjuuukt och skönt mot huden. Har även tittat på lite sidoprojekt att komplettera med sedan. Mer om det i sinom tid. :) Jag är så uppspelt över det här att jag nästan räknar timmarna till cast on! Tro mig, söndag kl 18.23 kommer jag sitta redo i favvofåtöljen med diagram i knä och rykande tekopp! Och självklart kameran i högsta hugg. ;)

Idag när det var dags att ta sig hem från stan så kunde jag bara inte motstå en lång och uppfriskande promenad i det UNDERBARA vädret (drygt 6 km hem)! Så jag drog på mig mp3-spelaren och gick längs med strandpromenaden. Att jag inte hade kameran med mig! Nu brukar jag ju oftast fota med telefonen, men dagen till ära hade jag slut på batteri. Livets ironi.....
Vi är för himla dåliga på att se skönheten runt omkring oss! Varför vi åker utomlands kan ibland förvirra mig.....

05 oktober, 2009

Ny vecka. Igen.

Ny vecka som börjar med jobbdag. Vill inte det idag! Vill mycket hellre åka ner på stan och inhandla material till utmaningen. Jo, jag har nog redan bestämt mig för vilket mönster jag ska använda. Ett mönster som jag många gånger har fascinerats av i form av era färdiga projekt. Men nu ska jag själv våga mig på det! TACK Lisa för putten!

Jaja, det är ju ganska roligt att jobba också. ;)

04 oktober, 2009

Utmaningen har anlänt!

Glad och exalterad blev jag när jag tidigare idag öppnade mailen och såg att min utmaning hade anlänt! :D
Jag var anmäld i Quickstep, och min utmaning blev...... *trumvirvel*

BALETT!! Nu ska här stickas spetssjal! Jag har många och långa gånger suttit och suktat över era delikata spetssjalar och känt avund och längtan efter att kunna sticka så, men även bara att få äga en sån kreation. Och nu är stunden inne! Lisa slog huvudet rätt på spiken.

Så här löd utmaningen, ord för ord:

Din utmaning blir att dansa BALETT!
Valde mellan quickstep och folkdans alltså, men quickstep blev det.
Och vilka sockar du gör! De där oktobersockarna du var nervös för blir
ju fantastiska! Och du har en koppling till Sollefteå! Älskade
människa – det har jag med! Mamma växte upp där, och mormor bor kvar –
så efter den upptäckten läste jag än noggrannare i din blog! Dina
babykläder är så söta så man piper, och du hade garanterat platsat
även i folkdanslaget. Men nu tänker jag så här: Om man klarar flätor
med sådan bravur, men tycker att oktobersockarna såg avancerade ut, så
betyder väl det att du har någon sorts tröskel, men ändå längtan
gentemot saker som eventuellt ser lite svårt ut? Och jag hittade ingen
spetssjal i din blog, så det blir din utmaning! Att bemästra baletten!
När man väl tar sig över tröskeln är det ju inte så svårt, men det ser
så delikat, avancerat och älvalikt vackert ut! Eller hur! Så ta ut
svängarna i piruetter, arabesquer och pliéer! Stort eller litet är
helt upp till dig, men min förhoppning är att du ska le stolt när
spetsen obehindrat rinner mellan dina fingrar!

Har redan nästan bestämt mig till 100 % för vilket mönster det blir, och vilken färg. Kvar återstår val av garn. Alpaca eller nått annat mjukt. :) En hel vecka tills jag får sätta igång, det blir en olidlig väntan! :D

02 oktober, 2009

Helgens planer.

Då har det alltså hunnit bli fredag igen. Himmel va veckorna går fort, även fast jag inte gör så mycket så bara svischar dagarna förbi.
Helgen kommer väl inte gå saktare heller antar jag.

Ikväll blir det middag med svägerska med familj. Våra små ögonstenar. :) Sen i natt ska kärleken jobba, och jag ska faktiskt följa med!
Han jobbar extra som personlig assistent till några vänners lilla flicka, oftast nattetid. Om nån blir sjuk eller om det glappar på någon natt, då ringer dom in honom. Nu blir en av hennes ordinarie assistenter sjukskriven en månad samt att hon ska ha barn, och som vi alla väl har lite erfarenhet av, så brukar inte kommunen ha så jättebråttom. Så då fick jag förfrågan från hennes föräldrar om jag kunde tänka mig att hoppa in om det behövdes! Smickrad, verkligen! Och självklart sa jag ja. Så i natt ska jag "prya". ;)

Och imorrn kommer lilla mamma! Så då blir det en liten familjemiddag här hemma hos oss. :) Lillebror med brud dyker också upp. Jätteroligt ska det bli! Tyvärr ska kärleken även jobba imorrn natt, men han hinner vara med på middagen i alla fall. :)

Sakta sakta går det framåt med oktobersockarna, och det blir så fint. :) Målet är att ha dom färdiga innan oktober är slut, annars kan man ju inte kalla dom oktobersockar...?

Mina Sunday Swing är i alla fall klara, och jag älskar dom redan! ½ cm till hade inte skadat, men då hade jag varit tvungen att börja med avmaskningen för tån mitt i en rapport, så jag tänkte att dom töjer väl ut sig lite, och det har dom redan börjat göra. :)

01 oktober, 2009

Snigelfart.

Ja inte går det fort fram inte!
Mönstret är väldigt pillrigt enligt min mening, men bra blir det. :) Inte riktigt lika bra som det hade blivit med "originalgarnet" kanske, men ändå jävligt bra. :D Fast jag ska inte ropa hej riktigt än. Har ju inte producerat mer än typ 6 cm. :P


Mönster till Oktobersockarna finns här.

Friskt vågat!

... hälften vunnet.
Är det inte så man brukar säga? :)
Har varit och införskaffat garn. Oktobersockarna blir av. Ett försök på dom i alla fall. :)
Regia Silk blir garnet och färgen? Ljusblå/jeansblå eller vad man ska kalla det. :)
Peppaaaaaa!

Daredevil..

Ska man våga...?
Har just kikat på Sockklubbens oktobermönster. Shit säger jag bara! Jag skulle sälja mitt vänstra öra för ett par såna! Så nu sitter jag i beslutsångesten. Ska man våga sig på det? Såg himla komplicerat ut... Men då är det ju tur kanske att det finns stickcafé i den här stan. :) Där finns det säkert någon vänlig själ som hjälper en när man har näsan under ytan.
Men då måste jag ju bara våga mig dit också... Men den här gången har jag bestämt mig att jag bara ska dit. Hur jobbigt det än känns, så kommer det säkert kännas mycket bättre efteråt.
Jag känner INGEN där, och det ger mig lite panikångest. Sen har jag alltid (och det skäms jag faktiskt för att erkänna) tyckt att det är lite pinsamt att sticka "in public". Inte inför folk jag känner, nej det gör mig ingenting. Men typ på bussen till exempel. Det känns som att folk stirrar på mig. Och jag tycker inte om att vara "center of attention" eller vad man ska kalla det. Jag håller mig gärna lite i bakgrunden.

Ska iväg och äta lunch med kärleken, så då får jag väl åka ner på lysen och inhandla garn till dessa. Hade bara flerfärgar sockgarn hemma, och jag tror dessa gör sig bäst i enfärgat. Kanske till och med vitt. :)